ایدههای دکتر علی اصغر جهانگیری برای خوداشتغالی
ما در سال جدید قصد داریم خوانندگان عزیز مجله را با روشهای قرن بیست و یکم در زمینه اشتغال آشنا کنیم. این برنامه برای هر ایرانی در هر سنی، با هر سوادی، در هر جایی، با هر امکانی، قابل دسترس نیست. متأسفانه دانشگاههای ما به دلیل کهنه بودن آموزههایشان، مطالبی از زمینه¬ کاربردی دانش نداشتهاند و فقط تئوری به بچه¬ها آموخته شده است. امروز من به عنوان یک کارآفرین که دغدغه اشتغال جوانهای کشور را دارم میخواهم با شما گفتوگو کنم و بگویم که چرا به این سرنوشت دچار شدیم. اگر به اختصار بخواهم توضیح بدهم، باید به این موارد اشاره کنم:
۱٫ درآمد نفتی. ۲٫ نقش کمرنگ دانشگاه¬ها. ۳٫ آشنا نبودن جوانان کشور با مدیران اجرایی.
۴٫ وفور مدرک. ۵٫ کپیکاری (چون ایدهای نداشتیم از کارهای دیگران کپی کردیم و چون این کار به دلیل نرخ تورم، بهره بانک، نزول پول سودآور نیست و درآمدزایی مشکل شده است، کارهایی را کپی کردیم که معلوم بود زیانده هستند.)
برای اینکه به دنیای جدید راه پیدا کنیم باید بیاموزیم که چه روشهایی در دنیا اجرا شده و از این تجارب موفق الهام بگیریم و هموطنهای عزیزمان را با شیوههای جدید کار و تجارت و درآمد و اشتغال آشنا کنیم.
در این سلسله نوشتارها قرار بر این شد که بر بستر کشاورزی، صنعت، بازرگانی، فرهنگ، خدمات و… ایدههایی را با شما عزیزان در میان بگذاریم. لازمه پیشرفت هر جامعهای، حتما خلاقیت و کارآفرینی است و امروز این نیاز معمولی نیست بلکه شرط بقای یک کشور است و اگر تا دیر نشده این¬ها را یاد نگیریم، باید با فقر و تنگنای مالی زندگی کنیم.